SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Lunds Songahm Taekwondo Klubb
Vi tränar Songahm Taekwondo

I vår klubb tränar vi Songahm Taekwondo. Det innebär ett träningsmaterial och förhållningssätt som fokuserar på att hjälpa varje elev både fysiskt och mentalt.

Det är ingen skillnad om du är liten eller stor, ung eller gammal, kille eller tjej. Du kan alltid lära dig något och utvecklas som person.

 

Träningen är uppbygd så att varje elev får växa i sin egen takt till vad man själv behärskar. Våra instruktörer visar och vägleder och ser till att alla får den hjälp de behöver. Man får känna gemenskap och att man är sedd. Att få visa att man kan trots att man kanske inte är den bästa. Alla kan vara bra på något.

 

Vi utövar Taekwondo som en kampkonst. Om du vill tävla är bara att prata med instruktörerna så får du den hjälp som behövs.

 

Allsidig träning

Vi jobbar både med mental och fysisk träning.

Träningen består av: form, vapen, självförsvar, brädbrytning och sparring.

 

Vill du fördjupa dig med mer information om vad träningen står för och historien bakom Taekwondo? Se flik; Songahm Taekwondo och Taekwondons historia samt LSTK´s historia.

 
Vad är Taekwondo?

Taekwondo är Koreas nationalsport. Den står för den koreanska kulturen och har funnits i flera tusen år (Koreas olika Kwans enades 1955 och ordet Taekwondo skapades och antogs 1957, men kampkonst har flera tusen år gamla rötter i Korea).

För en korean som är uppvuxen med Taekwondo är allt Taekwondo, för hen är det en livsstil. Taekwondo innebär ett förhållningssätt. Att göra sitt bästa, att bemöta andra med respekt, med mera. Detta innebär att Taekwondo ingalunda är begränsat till den fysiska träningen utan kan tillämpas i skola, hem, socialt, och på arbetsplatser.


Det som utmärker Taekwondo är dess sparktekniker, vilket gör Taekwondo till en otroligt visuellt spektakulär kampkonst.


En bra översättning av Taekwondo är:

`sparkens och den knutna nävens sätt att leva/träna för livet`.


Ordet Taekwondo är uppdelat i tre delar.

`Tae` som betyder att sparka, hoppa eller krossa med foten.

`Kwon` som betyder hand, knuten hand eller att krossa med handen.

`Do` som symboliserar en livsstil.


Vill du lära dig mer om Taekwondos historia eller vad som utmärker Songahm Taekwondo? Se flik; Taekwondons historia och LSTK historia samt Songahm Taekwondo.