SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Lunds Songahm Taekwondo Klubb
2020 Träningsläger med Master Nominee Tânger
En fantastisk helg i januari hade vi vårat internationella träningsläger med Master Nominee Pedro Tânger från Portugal. 

Alla kan inte flyga som Superman, men alla kan försöka vara sitt bästa jag och bli en vardagshjälte genom att inspirera andra till att göra samma sak. Det är vårt mål som klubb, och i helgen tog vi fler kliv mot det målet med hjälp av Master Nominee Pedro Tânger från Portugal. Som avslutning signerade Master Nominee Tânger våra supertröjor eller bältet.

2019

ELC truppen som for ned till Portugal, Cascais, för att träna och tävla var: Elias Brasjö, Andreas Nilsson, Martin Nilsson, Pia Cederlund, Ragnar Cederlund och Marina Cederlund.

Övre bilden till höger är uppställning inför tävlingsstart för Martins grupp, svart bälte 2;a dan och 3:e tävlade mot varandra.
Nedre bilden till vänster är hela svenska truppen tillsammans med Grand Master G. K. Lee och Cheif Master Von Schmeling efter att vi hade tävlat klart.
Nedre bild till höger är när Elias tävlar i form. 
Vi vann en del medaljer: Pia tog guld i vapen, silver i combat weapons och brons i sparrring och form. Marina tog silver i form och brons i vapen. Andreas tog brons i sparring och form.
 
Marina är med på Super mega demo teams och får göra en split i slutet, hon är längst fram och syns på den stora skärmen. Klicka på länken nedan för att titta:

https://youtu.be/UzMWpdBSgRY

 

Marinas form i tävlingen. Hon får bra poäng, 23 poäng (7+8+8) endast ett under den som tog guld. Klicka på länken nedan för att titta:

https://youtu.be/yg-od2DdH5Q

 

Två filmer med hur det kan se ut när alla lyssnar och tränar aktivt. Klicka på länkarna nedan:

https://youtu.be/BXoPKAqHLUc

https://youtu.be/mOaL-jx6_xM

 

2018
Bilder: I oktober hade vi ett träningsläger där även svartbältes ceremoni för Elias Brasjö hölls. Som avslutning åkte vi till Bounce i Malmö.
Nedre bild till höger och mitten: Testing i mars månad
2017

Bild till vänster: LSTKs 20-års jubileum. Detta var planerat att bli ett nytt europaläger i Lund, en nuvarande europeisk ledning anser numera att dessa läger skall hållas i länderna som har flest aktiva medlemmar och Sverige är i detta sammanhang fortfarande litet. Nils Bastedo var gästinstruktör och gäster från Skottland kom också.

Bild till höger: LSTK´s instruktörer 2017

2016

Träningsläger med gästinstruktör Jimmy Golden från Kansas, USA

Nils Bastedo kom till Lund för att ha ett svärdseminarium.

Dag Blomgård, Ragnar Wernersson, Martin Nilsson, Andreas Andersson och Oskar Sundmark åker ned till ELC och tävlar i team sparring tillsammans med Indien, de var ett internationellt team, och vinner brons. 

2015
Daniel Carlsson tog 5:e dan.
Ragnar Wernersson reste till Portugal för att undervisa i long range jahng bong (lång stav).

Bild vänster: Internationellt läger i Prag, Tjeckien.
Bild höger: Träningsläger i Lund med Chief Master von Schmeling och Senior Master von Schmeling som gästinstruktörer.
2014

Bild till vänster: Träningsläger i Lund med gästinstruktör Daniel Rosito från Portugal.

Bild i mitten: Internationellt läger i Cascais, Portugal, vid vilket Martin Nilsson blev certifierad instruktör och Dag Blomgård tog trippelt guld i sparring, former, och vapen, en så kallad Triple Crown. Senare det året tävlade Dag i VM och tog silver i former och brons i sparring i den öppna turneringen. Ragnar Wernersson tog guld i vapen, silver i sparring och brons i combat weapons. Ragnar Wernersson tog 4:e dan på ELC.

Bild till höger: Daniel Carlsson och Dag Blomgård förberedder sig för VM i Kansas, USA. Här efter ett träningsläger med gästinstruktör Mike Moh.

2012-2013

2012 tävlade Daniel Carlsson i EM och fick guld i vapen.

2013 tog Martin Nilsson och Dag Blomgård 3:e dan.  


Bild översta raden vänster: 2012-2013, efter ett års studier i Skottland, undervisade Nils Bastedo åter i Lund.

Bild översta raden mitten: Testing i Lund

Bild översta raden höger: Internationellt läger i Lund 2013 med Jimmy Golden från Arkansas som gästinstruktör. 

Bilder nedre raden: Internationellt läger i Barcelona, Spanien (Katalonien).2013

2011
Martin Nilsson och Dag Blomgård tog 2:a dan.

Daniel Carlsson tävlade i EM och vann guld i former samma dag som han tog 4:e dan. 

2010

Internationellt läger i Rotterdam, Nederländerna. 

Dag Blomgård tog svart bälte.


Bild vänster: Portugal 2010 svartbältesceremoni. Den högst rankade i Portugal, Mr. Reyes, nuvarande 5:e dan, och Nils Bastedo tänder sina ljus.

Bild höger: Svenskar i Portugal 2010 minus Nils Bastedo samt nuvarande Chief Master Droege och nuvarande Chief Master Abair

2009

Martin Nilsson tog svart bälte.

Ragnar Wernersson tog 3:e dan och blev tillika certifierad instruktör vid det årliga europeiska lägret som denna gången hölls i Kirkcaldy, Skottland.

Nils Bastedo på besök i Lund


2008

Gruppresa till läger i Cascais, Portugal med Sr Master Abair och Drooge, där Daniel Carlsson blev certifierad instruktör och tog 3:e dan. 

Dessutom reste Daniel Carlsson, Carl-Henrik Rehn, och Ragnar Wernersson senare till Skottland för att hålla ett vapenseminarium där även ett par personer från Portugal deltog (dubbel bahng mahng ee – korta pinnar).

2007

4:e internationella lägret i Lund. Ragnar Wernersson tog 2:a dan.

Gästinstruktörer nuvarande Chief Master Abair och nuvarande Master Bastedo.

Besökare kom från Norge, Portugal och Skottland.

2006

Den första europeiska gruppresan till VM i Little Rock, Arkansas, USA någonsin. Nils Bastedo, Daniel Carlsson, Carl-Henrik Rehn, och Mikael Markiewicz. Daniel Carlsson blev andra svensk genom tiderna (efter Joachim Svensson) att testa framgångsrikt till 2:a dan. Carl-Henrik Rehn tog brons vid den öppna turneringen i sparring, och samtliga tog PROTECH seminarier. Som grädde på moset blev alla fyra utnämnda till Arkansas Travelers (ambassadörer för staten Arkansas i andra stater och länder) och tillika Honorary Citizens (hedermedborgare) av Little Rock. Hedersbeteckningarna delades ut vid en ceremoni vid Little Rocks State House av the Secretary of State, Charlie Daniels. Detta var eventuellt första gången någonsin som dessa hedersbeteckningar givits till svenska medborgare.  

Dessutom träningsläger med Nils Bastedo i Lund.

Ragnar Wernersson tog 2:a dan.

2005
Groundfightingsläger med Nils Bastedo i september månad.
Ragnar Wernersson tog svart bälte i december vid läger med Nils Bastedo.

Bild: LSTK uppställning våren 2005 innan Nils Bastedos avfärd på hösten. Högst rankade elev Johan Edvinsson, sedan Daniel Carlsson och snett bakom honom Ragnar Wernersson med för tiden sedvanligt långt hår. 

2004
3:e internationella lägret i Lund, Sr Master Westbrook var gästinstruktör. Daniel Carlsson tog Svart bälte, och ny grupp startades på Fågelskolan av Daniel Carlsson och Ragnar Wernersson. LSTK blir medlem av ST och RF.

Bild: Chief Master Westbrook och Carl-Henrik Rehn. 
2003
2:a internationella lägret i Lund med gästinstruktör Senior Master Kun Lee
2000

1:a internationella lägret i Oslo. Joachim Svensson tos svart bälte på lägret i Oslo och var LSTK`s första medlem att ta svart bälte sedan klubben startade 1997.

1999
Nils Bastedo blir världsmästare.

Bild: Svartbälten vid den internationella testingen vid VM. Nils fick nummer 001 och gick upp först av alla då han testade till 2a dan och samtidigt till Dan Certificate från Kukkiwon i Korea av en gästdomare från Korea.

1998
Nils Bastedo blir certifierad instruktör.

Bild: Instructor Camp. NBs grupp med Eternal Grand Master H.U. Lee.
1997
Klubben startas.