SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Lunds Songahm Taekwondo Klubb
Uniform

Uniform

Det är inget krav att köpa uniform när man börjar, kom gärna och testa i träningskläder. För att  få delta i testing måste man ha uniform.

SBI sport butiken har många uniformer att välja mellan, länken nedan visar korrekt nybörjaruniform.

Uniformen finns att köpa i butik i Malmö (möjlighet att prova). Det är viktigt att det är en EMPI uniform.

Staffanstorpsvägen 115 Arlöv/Malmö

En mer exklusiv uniform beställs av klubben.

Vapen


Varje termin tränar vi med ett vapen. Dessa vapen är obligatoriska som utrustning och bör införskaffas så snart du bestämt dig för att fortsätta träna. Totalt finns det tre olika vapen vi roterar mellan terminerna.


Vapen beställs via klubben. Kontakta er instruktör.


Då vi är en ideell förening tar vi inte ut extra betalt när man beställer från föreningen, i princip självkostnadspris. Materialet beställs från USA därav att det inte beställs bara ett fotskydd då vi får betala för fraktkostnad och tullavgifter. Vi brukar beställa 1 gång per termin.


Sparring skydd
Sparring är superroligt! Det finns ingen gräns för när man får börja sparras men vi kräver inte heller att nybörjare börjar sparras direkt ifall de inte vill. De flesta som tränar hos oss beställer sparringskydd ganska så omgående men det är inte förrän 5:e graderingen som man måste sparras för att ta nytt bälte.

Vi rekommenderar att köpa sparring skydd på www.blitzsport.com.
Skydd som krävs för att få sparras på träningarna är: 

fotskydd, hjälm, handskydd och tandskydd

Andra skydd som inte är nödvändiga för att få sparras på träningarna men som kan vara bekväma är: väst, ansiktsskydd, suspensoar, smalbenskydd.

Väst och och ansiktsskydd kan ni beställa via klubben. Kontakt er instruktör.

Observera att om du vill tävla i ett internationellt mästerskap så ska skydd beställas via klubben. Kontakta då din instruktör i god tid.

Om ni är intresserad av andra skydd än de vi rekommenderar så prata gärna med er instruktör först.
Följande skydd rekommenderar vi:

Väska
En väska med vår logga på och som är avsedd för vår utrustning beställs via klubben. 
Kontakta er instruktör.