SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Lunds Songahm Taekwondo Klubb
I vår klubb

I vår klubb tränar vi Songahm Taekwondo.

Detta innebär ett träningsmaterial och förhållningssätt som fokuserar på att hjälpa varje elev både fysiskt och mentalt.

Det är ingen skillnad om man är liten eller stor, ung eller gammal, kille eller tjej. Man kan alltid lära sig något och utveckla sig som person. Vi jobbar med att lära från grunden och att växa i lagom takt till vad man själv behärskar. Våra instruktörer visar och vägleder utövarna, och ser alla och vad de behöver hjälp med. Man får känna en gemenskap och att man är sedd. Att få visa att man kan trots att man kanske inte är den bästa. Alla kan vara bra på något.

Vi utövar Taekwondo som en kampkonst. Om man vill tävla kan man det också hos oss. Det är bara att prata med instruktörerna så får man den hjälp som behövs.

 

Vi jobbar både med mental träning och fysisk träning.

Träningen består av: form, vapen, självförsvar, brädbrytning och sparring.

 

Vill du fördjupa dig med mer info om vad träningen mer står för och historian bakom Taekwondo? Se flik; Songahm Taekwondo och Taekwondons historia samt LSTK´s historia.

Här ser man hur instruktörerna undervisar i de olika momenten på en träning. Självförsvar, brädbrytning, sparring, form och vapen (finns tre olika sorters vapen).
 
Vad är Taekwondo?

Taekwondo är Koreas nationalsport. Den står för den koreanska kulturen och har funnits i flera tusen år (Koreas olika Kwans enades 1955 och ordet Taekwondo skapades och antogs 1957, men kampkonst har flera tusen år gamla rötter i Korea).

För en korean som är uppvuxen med Taekwondo är allt Taekwondo, för hen är det en livsstil. Taekwondo innebär ett förhållningssätt. Att göra sitt bästa, att bemöta andra med respekt, med mera. Detta innebär att Taekwondo ingalunda är begränsat till den fysiska träningen utan kan tillämpas i skola, hem, socialt, och på arbetsplatser.


Det som utmärker Taekwondo är dess sparktekniker, vilket gör Taekwondo till en otroligt visuellt spektakulär kampkonst.


En bra översättning av Taekwondo är:

`sparkens och den knutna nävens sätt att leva/träna för livet`.


Ordet Taekwondo är uppdelat i tre delar.

`Tae` som betyder att sparka, hoppa eller krossa med foten.

`Kwon` som betyder hand, knuten hand eller att krossa med handen.

`Do` som symboliserar en livsstil.


Vill du lära dig mer om Taekwondos historia eller vad som utmärker Songahm Taekwondo? Se flik; Taekwondons historia och LSTK historia samt Songahm Taekwondo.